Makes 8 heart shaped waffles:
200 g all purpose flour
½ cube (about 20 g) fresh yeast (or 4 g dry yeast)
50 g sugar
250 ml milk
1 egg
100 g butter
50 g corn starch
50 g poppy seed
250 g strawberries
1 handful of fresh mint leaves
2 tbsp. sugar
Powdered sugar for dusting
Optional: whipped cream or ice cream
1) Melt butter. Heat milk until lukewarm. Crumble the yeast into the milk and stir well. (When using dry yeast, skip this step and add the yeast directly to the other ingredients). Mix flour, milk and sugar to a loose batter. Let rest on a warm surface for about one hour.
2) Add corn starch and poppy seed to the batter. Heat the waffle iron, brush with butter and bake each waffle for about 2 – 3 minutes until golden brown.
3) Wash strawberries and cut into pieces. Mix with mint leaves and sugar. Dust waffles with powdered sugar and serve with strawberries and whipped cream and/or ice cream.
Liebe Ineke,
deine Waffeln haben uns heute unser Sonntagsfrühstück versüßt. 🙂 Wir hatten Freunde da, ich habe 1,5 mal so viel Teig gemacht – zu viert haben wir nicht alles geschafft. Deine angegebene Portion ist also reichlich, durch die Butter (lecker!) sättigen die Waffeln schon ganz gut.
Wir hatten Sahne, diverses Obst und natürlich Erdbeeren&Minze dazu. Es war wunderbar, wir danken für das Rezept!
Viele Grüße,
Emilie